One of the posts

Almanya İşçi Alımı Şartlarını Güncelledi: Başvuru Şartları Neler, Kimler Yararlanabiliyor?

Almanya'da göç yasası 2020'de yürürlüğe giriyor; yüz binlerce nitelikli göçmen alınacak

 

Almanya işçi alımı 2020! Almanya'da nitelikli işçi sıkıntısı yaşanıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkedeki nitelikli işçi sıkıntısına dikkat çekti. Haberin bültenlerde yayınlanmasının ardından yurt dışında çalışma hayalı kuranlar araştırma yapmaya başladı. Almanya'da sağlık sektörü dışında özellikle internet teknolojileri (IT), metal ve ağır sanayi, aşçılık ve gastronomi ile inşaat alanında önemli işgücü açığı bulunuyor. Peki, 2020 Almanya işçi alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları ve kadrolar neler? İşte detaylar....


ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARTI NEDİR?


Angela Merkel başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin hazırladığı göç yasa paketini görüşen meclis, yapılan oylamada, yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etti.


Yeni yasal düzenleme ile Alman ve Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının öncelikli olarak istihdam edilmesi şartı kaldırıldı.

Bugüne kadar işverenler, yurtdışından bir işe başvuran kişiyi istihdam edebilmek için, resmi makamlara bu işin bir Alman ya da AB vatandaşı tarafından yapılamayacağını nedenleriyle açıklaması gerekiyordu.


Ayrıca yeni yasa, Almanca bilen, öğretimlerini tamamlamış, mesleki yeterlilik belgesine sahip kişilerin, altı ay süreyle Almanya’ya gelerek iş ya da meslek eğitimi imkânı arama fırsatı da sunuyor.


Bu fırsattan yararlanabilmek için getirilen iki kriter, kişilerin altı ay boyunca kendi imkânlarıyla geçinebilmeleri için gerekli finansmana sahip olmaları ve öğretim ya da mesleki yeterlilik belgelerini ibraz edebilmeleri.


Bilgi teknolojisi alanında mesleki tecrübeye sahip, yıllık en az 50 bin Euro brüt gelir beklentisi olanların öğrenimlerini tamamladıklarına dair resmi belge veya diploma ibraz etme şartı kaldırıldı.


Yeni yasal düzenleme ile her iş alanında nitelikli işgücü göçüne izin verilecek. Daha önceki yasal düzenlemeler sadece eleman sıkıntısı çekilen mesleklerde nitelikli işgücü göçüne olanak sağlıyordu.


Alman hükümeti, bu yeni düzenlemeler ile birlikte Almanya’ya yılda 25 bin kalifiye eleman gelmesini bekliyor.

Hangi mesleği, hangi eyalette icra edeceğinize bağlı olarak, Almanca dil yeterlilik belgesi isteniyor. Söz konusu Almanca seviyeleri B1- B2’dir.


DIH Almanya Danışmanlık İzmir firması olarak Almanya’da yanında size iş verebilecek ve garantörünüz olacak firmalar tarafımızca sağlanmaktadır. İş başvuru dosyanızın hazırlanması ve işe yerleştirilmeniz için kariyer uzmanlarımız sizin hata yapmamanızı, zaman kaybetmemenizi ve açılan kontenjanlardan yararlanmanızı sağlayacaktır.

DIH Almanya Danışmanlık İzmir.