One of the posts

Yeni bir yasayla Almanya’ya gelecek uzman eleman göçü kolaylaştırılıyor. Önkoşulları açıklıyoruz.

Uzman elemanlara kapılar açık


Alman ekonomisi uzman eleman sıkıntısı çekiyor, nüfusun yaşlanması bu açığı daha da artıracak. Halihazırda yaklaşık 1,2 milyon elemanlık açık var. Bu sebeple istihdam piyasasını AB dışındaki ülkelerden gelecek göçe açan yeni bir yasa hazırlandı. Bu bir göçü teşvik yasası. Ama püf noktası ayrıntıda gizli: Kalmak üzere gelen uzman elemanlara kapı açık.



Kimler uzman eleman sayılıyor?


Hem Almanya’da denkliği tanınmış üniversite mezunları hem de yine denkliği tanınmış nitelikli meslek okulu mezunları.


Yeni olan ne?

 

Nitelikli bir mesleki eğitimi olduğunu belgeleyen ama henüz Almanya’da bir iş sözleşmesi olmayanlar iş aramak üzere altı aylık oturma izni alabilecek. İş arayanlar bu süre zarfında deneme amaçlı on haftaya kadar çalışabilecekler veya staj yapabilecekler; bunun için önkoşul B2 düzeyinde Almanca bilinmesi ve geçimi için yeterince parasının bulunması.

 

Bir firma AB dışından bir ülkeden eleman almak istediğinde şimdiye kadar İş Kurumu, önce uygun nitelikte bir Alman veya AB vatandaşı olup olmadığını kontrol ediyordu. Bu öncelik incelemesi şimdi kalkıyor; ama istihdam piyasası koşulları değişecek olursa yeniden getirilebilir.

 

Bir çalışma yeri ya da eğitim yeri arayın: Alman yurt dışı okullarından mezun olanlar sadece yüksek öğrenim için değil mesleki eğitim amaçlı iş yeri aramak için de Almanya’ya gelebilecek.

 

AB dışı ülkelerden uzman eleman göçü “eleman açığı bulunan meslekler” tanımlamasıyla sınırlı tutulmayacak.

 

DIH Almanya Danışmanlık İzmir firması olarak Almanya’da yanında size iş verebilecek ve garantörünüz olacak firmalar tarafımızca sağlanmaktadır. İş başvuru dosyanızın hazırlanması ve işe yerleştirilmeniz için kariyer uzmanlarımız sizin hata yapmamanızı, zaman kaybetmemenizi ve açılan kontenjanlardan yararlanmanızı sağlayacaktır.
 

DIH Almanya Danışmanlık İzmir