One of the posts

Almanya nitelikli işçi alımı 2020! Hangi meslekler?

Almanya , her yıl diğer ülkelerden 260 bin işçi alımı yapmaktadır. Bu alımın 146 binlik kısmı ise Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden gelen göçlerle karşılanacak, özellikle mühendis, hasta bakıcı ve el sanatkârları gibi meslekler, en çok ihtiyaç duyulan meslekler oldu. Bu meselek gruplarında işçi ihtiyacı duyan Almanya’nın, Avrupa Birliği üyesi ülkelerden karşılayabileceği işgücü de bu açığı kapatmaya yetmeyecek. Uzmanlar, Almanya’nın AB içinden yılda en fazla 114 bin işgücü alabileceğini, geriye kalan 146 bini ise AB üyesi olmayan ülkelerden temin etmek zorunda olduğuna işaret ediyor. Araştırmanın bir başka sonucuna göre eğer Almanya göç almazsa 2060 yılında nüfusu 16 milyon azalacak.


Almanya’da nitelikli iş gücüne yönelik hazırlanan yeni yasa 1 Mart 2020’de yürürlüğe girecek. Yasa kapsamında AB dışından nitelikli iş gücünün Almanya’ya gelişinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Öte yandan, Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsünün (Ifo) Bertelsmann Vakfı için Haziran 2019’da yaptığı araştırmaya göre, Almanya’da 2035’te ekonomik büyüme demografik değişimin yol açtığı işçi eksikliğinden dolayı yüzde 0,6 gerileyecek.

 

Almanya çok sayıda işçi alımı yapacak. Başvurular özel bir firma tarafından yapılabiliyor. Almanya’da çalışmak isteyen aydalar için, Almanya işçi başvuru formu doldurmak ve başvuru adımlarını tamamlamak gerekmektedir.

 

Başvurunuzda bulunan Kişisel bilgileri, adresi bilgileri, iletişim bilgileri, eğitim bilgiler, yabancı dil bilgileri girilmesi ve başvuru birinci adımını tamamlamak gerekmektedir. 4 aşamalı başvuru işlemlerinin ardından adaylar abir başvuru numarası verilecek. Başvurular için herhangi bir ücret alınmayacak. Adayların yabancı dil bilgisinin olması gerekmektedir. Web sayfasından yapılacak başvuruların tamamlanmasının ardından istenilecek evrakların temin edilmesi ve Almanca diline çevrilmesi istenilmektedir

 

DIH Almanya Danışmanlık İzmir firması olarak Almanya’da yanında size iş verebilecek ve garantörünüz olacak firmalar tarafımızca sağlanmaktadır. İş başvuru dosyanızın hazırlanması ve işe yerleştirilmeniz için kariyer uzmanlarımız sizin hata yapmamanızı, zaman kaybetmemenizi ve açılan kontenjanlardan yararlanmanızı sağlayacaktır.
 

DIH Almanya Danışmanlık İzmir